Мартин Минчев и Спарта аут от Шампионската лига

Националът удари греда и направи асистенция за един от головете

Спорт
11:10 - 16 Август 2023
1729
Мартин Минчев и Спарта аут от Шампионската лига

Българският национал Мартин Минчев се появи като смяна в 94-ата минута за Спарта (Прага), но чехите завършиха 3:3 след продължения (1:1 в редовното време) и отстъпиха на датския ФК Копенхаген с 2:4 при дузпите и отпаднаха в квалификациите на Шампионската лига.

Мартин Минчев се включи силно, удари греда и направи асистенция за един от головете. Така Спарта и Минчев също като Клаксвикар ще играе в плейофа за място в Лига Европа.

Спарта (Прага) след 0:0 в Дания сега имаше необходимост от победа над ФК Копенхаген, но мачът тръгна зле за тях, тъй като още в първата Карл Хенрик Ларсон вкара за гостите. Чак 10 минути преди края на редовното време сръбското крило Велко Бирманчевич изравни. В продълженията паднаха нови четири гола, но победителят трябваше да стане ясен след изпълнение на дузпи.

Само в рамките на една минута в последните мигове на първото продължение двата отбора си размениха по един гол. Най-напред Лачи вкара за Спарта от фаул, а Виктор Клаесон изравни. В 107-ата минута Виктор Олатунджи направи 3:2 за Спарта. Мартин Минчев проби и изстреля истински снаряд в горната греда, след това топката беше сервирана на Олатунджи, който направи 3:2.

Нов гол на Клаесон обаче направи резултата 3:3. При наказателните удари за спартанците пропуснаха капитанът Ладислав Крейчи и Асгейр Сьоренсен.