Мартин Нотариуса говорил по телефона със знаков гангстер минути преди да го убият

Полицията разпитва и бивш магистрат, който последно е общувал с афериста по мобилния

Актуални новини
15:25 - 04 Февруари 2024
13308
Мартин Нотариуса говорил по телефона със знаков гангстер минути преди да го убият

Лобистът в съдебната власт Мартин Божанов-Нотариуса е провел два разговора по телефона малко преди да бъде гръмнат с един куршум в главата на 31 януари, разкриват криминалисти.

Единият от разговорите е бил със знаков гангстер, който е обвиняем за отвличане и убийство, станало в началото на годината. Другият телефонен разговор, проведен минути преди екзекуцията, е с бивш магистрат. Разговорите са били с продължителност няколко минути. Не става известно какво са си приказвали, но и двамата, с които Божанов последно е говорил, ще бъдат разпитани от МВР.

Мартин Нотариуса, заснет преди 2 години

Както е известно, Мартин Нотариуса е гръмнат между 19,20 и 19,40 часа, след като паркира спортното си BMW M5 в двора на затворения комплекс „Глория Палас“ в София. Сигнал на 112 е подаден със закъснение от 50-55 минути, което допълнително е улеснило изпълнителя на мократа поръчка, за да успее да прикрие следите си и да се измъкне необезпокоявано. Обаждането на спешния номер е от съпругата на Божанов – Гергана.

33-годишната жена е обяснила при разпитите, че чак тогава е разбрала, че мъжът й е убит. Преди това той е казал, че отива на пазар. След като се забавил, погледнала през прозореца, видяла автомобила му паркиран, но Нотариуса го нямало. Това я усъмнило, тя излязла да види какво се случва и видяла съпруга си проснат мъртъв до колата.