Мартин Петров: Изберат ли ни, ще се раздаваме, както го правехме на терена

Надявам се, че аматьорските клубове за узрели, заяви човекът от щаба на Бербатов

Спорт
16:35 - 11 Март 2024
1744
Мартин Петров: Изберат ли ни, ще се раздаваме, както го правехме на терена

Един от движещите фактори в екипа на Димитър Бербатов - Мартин Петров, говори пред медиите. Легендарното крило застана до бившите си колеги от националния отбор на България и ЦСКА - Бербатов и Стилиян Петров, по повод предстоящия Конгрес на Българския футболен съюз.

"Много е важно клубовете да видят хората в Изпълкома, защото ако ги извадим изведнъж може би за повечето някои от имената няма да говорят нищо. Има достатъчно време да се запознаят с тези хора, това са хора развили се изключително много в своята сфера. Те са ни необходими, за да развием достатъчно добре футболът като продукт и да тръгнем в правилната посока", каза легендарният футболист.

"Надявам се, че аматьорските клубове за узрели и че промяната е узряла. Клубовете за кого ще гласуват, е отделен въпрос. Но промяната е нужна. Виждате какви държави, които сме били тук в София без проблем, са ни надминали в момента сериозно. От срещите с клубовете най ми направи впечатление въпросът за финансирането - откъде може да дойдат приходи, откъде може да им се намалят някои разходи.

Естествено, това е заложено в нашата програмата. Главен приоритет е, казва ли сме го милион пъти. Освен това въпросът за кражбата на млади футболисти, какво може да се направи - това са точки, върху които трябва да работим. С ръка на сърцето мога да кажа, че както сме се раздавали на терена и сме постигали нашите цели, по същия начин ще бъде, ако ни изберат на 15 март", добави бившата звезда на ЦСКА, Сервет, Волфсбург, Атлетико Мадрид, Манчестър Сити.