Мартин Заимов: Каримански е знаел, че няма да го изберат

Разчитам Народното събрание да прояви мъдрост и да избере подходящ управител на БНБ, заяви бившият подуправител

Новини
15:08 - 15 Април 2022
2670
Мартин Заимов: Каримански е знаел, че няма да го изберат

"Разчитам Народното събрание да продължи да проявява мъдрост и ще идентифицира подходящ управител на БНБ". Това каза пред БНР финансистът и бивш подуправител на БНБ Мартин Заимов.

Според него Любомир Каримански е очаквал да не бъде избран за гуверньор, защото речта му, която прочете пред парламента, е била написана предварително.

"Не бих се съгласил, че статуквото е нещо добро в момент на криза, точно обратното. Аз съм работил с настоящия управител на БНБ Димитър Радев отдавна и имам много добро мнение за него. Това, което се случва в българското общество през изминалата година, е знак за приключване на миналото, в което много хора смятаха, че централизираната власт е спасителна.

Аз имам точно обратното мнение, мисля, че тя е изключително деструктивна. Ние нямаме интерес да си представяме бъдещето в този контекст. Имаме нужда от хора, които имат разбиране за света какъвто е днес - много по-сложен от преди 30 години. Г-н Димитър Радев е човек от миналото, както и аз съм вече", коментира бившият подуправител на БНБ.