Мъск с ултиматум към служителите си: Или се връщате в офиса или напускате работа

Дистанционната работа вече не е приемлива, обяви шефът на „Тесла“

Новини
12:35 - 02 Юни 2022
4021
Мъск с ултиматум към служителите си: Или се връщате в офиса или напускате работа

Шефът на Tesla Илон Мъск настоява служители на компанията за електромобили да се бъдат на работното си място поне 40 часа седмично. В противен случай той ги предупреждава, че трябва да търсят друга работа.

Това се разбира от изпратени от изпълнителен директор на Tesla изпрати два имейла до служителите, в които се казва, че „дистанционната работа вече не е приемлива“ и че производството на страхотни продукти „няма да се случи чрез обаждане по телефона“, цитирани от CNBC.

„Всеки, който желае да работи дистанционно, трябва да бъде в офиса за минимум 40 часа на седмица или да напусне Tesla. По думите на шефът на компанията това е по-малко отколкото се изисква за работниците в заводите.

Според Мъск, ако хората му не се явят, „ще приемем, че сте подали оставка“.

Той подчерта, че е важно служителите на ръководни длъжности да имат присъствието си в офиса, отбелязвайки, че затова той е „живял толкова дълго във фабриката“.

„Tesla всъщност произвежда най-вълнуващите и значими продукти, спрямо всяка друга компания на Земята. Това няма да продължи с работа вкъщи“, добави той.

Други големи технологични компании не държат на връщане в офиса. В опит да задържат талантливите си служители, работодатели като Amazon, Apple, Alphabet и Meta позволяват дистанционна работа, в зависимост от позицията и местоположението на служителите.

За разлика от тях някои големи технологични компании като Atlassian и Airbnb, вече позволяват дистанционна работа през цялата година.