Маскирани нападнаха с нож готвачка в детска градина, пипнаха ги

Задигнаха 150 лева от 60-годишната Валентина, тя още е в шок

Новини
19:43 - 19 Септември 2019
3700
Маскирани нападнаха с нож готвачка в детска градина, пипнаха ги

За броени часове петричките полицаи заловиха двамата грабители, които в сряда сутринта нападнаха готвачката на детската градина в село Кърналово и след като я заплашиха с нож и отнеха от чантата портмонето с около 150 лева в него. Нападателите са жената са съответно на 22 и 25 години. Те са стари познайници на полицията и са криминално проявени.

В в сряда рано сутринта двама маскирани нахлуха в детска градина „Иглика“ в петричкото село Кърналово и обраха 60-годишната готвачка Валентина Голчева. Както всеки делничен ден жената пристигнала рано, за да приготви закуската на децата и да очаква хляба от доставчика.

„Около 5,30 часа беше и усетих, че някой влиза през вратата, от която всяка сутрин ни доставят хляба. Изведнъж видях двама, които си бяха вдигнали яките на блузите си над носа и ми викнаха" Давай бързо парите“! Казах им, че нямам и да се махат, че ще извикам полиция. Единият от тях извади нож и го опря до гърлото ми. Блъснаха ме на земята, ударих се в шубера“, разказа през сълзи все още стресираната готвачка Валентина Голчева. Те са намерили чантата й и са взели от нея около 150 лева, после изчезнали.

Директорката на детското заведение отдавна настоява да бъдат монтирани камери за видеонаблюдение, защото миналата година отново е имало дързък обир в детската градина. В „Иглика“ има 4 градински групи и 1 детска ясла. Въпреки преживяното и стресовото състояние готвачката е останала на работа, за да приготви закуската и обяда на децата: „Обичам хлапетата и не мога да ги оставя без храна, а и всички колежки застанаха зад мен“, сподели Валентина.