Маскирани задигнаха джипове за 300 бона пред хотел в София (СНИМКИ)

Топ
05:12 - 20 Септември 2019
10617
Маскирани задигнаха джипове за 300 бона пред хотел в София (СНИМКИ)

Маскирани автокрадци, придвижващи се с черен джип, откраднаха две баровски возила на обща стойност над 300 000 лева, паркирани пред хотел в софийския квартал Драгалевци.

Дръзките кражби се случват в разстояние само на 13 дни и са запечатани от охранителни камери. Първият набег на джамбазите е на 5 септември в 3:25 часа след полунощ. Те паркират тъмната кола до последен модел джип „Порше Кайен” с немска регистрация, а единия от тях се вмъква през прозореца на поршето, очевидно отворен със специално устройство, разбиващо софтуерната защита на джипа за над 150 000 лева. На проникналия в джипа маскиран крадец му е необходима само минута, за да запали тузарското возило и да офейка с него, следван от джипа, шофиран от съучастника му.

Кражбата на "Порше Кайен", състояла се на 5 септември в 3 след полунощ пред хотел в Драгалевци, е заснета от охранителна камера

Две седмици по-късно, на 18 септември, в 4:15 часа след полунощ, същите маскирани крадци, дошли със същия черен джип, задигат последен модел „Рейндж Ровър”. Британското возило е собственост на семейство с бебе, отседнало в хотела в Драгалевци.

До този момент полицията не е разкрила кои са бандитите, откраднали джипове за над 300 000 лева, паркирани пред един и същи хотел в Драгалевци. Криминалистите обаче подозират за двата удара бандата на прочутия автокрадец от „Младост” Светослав Петков – Лъвицата. Той е на свобода, макар да е подсъдим по серия от дела за кражби на тузарски возила. Според столичните полицаи, бандата на Лъвицата, в която неизменно членува и приятелят му Георги Воденичаров – Кико, е най-добре оборудваната технически бригада автокрадци.

Светослав Петков - Лъвицата в съда на едно от делата срещу него за кражби на коли. Автокрадецът е на свобода

43-годишния Светослав Петков - Лъвицата, който има в досието си 16 регистрации за кражби на автомобили от 2003 г. досега, но никога не е лежал в затвора с ефективна присъда, има един-единствен претендент за гангстерския приз „най-добър крадец на коли” – Иван Шумахера. Той обаче е в затвора.

Според столичните ченгета, задигнатите луксозни джипове, по подобие на други откраднати тузарски лимузини, се изнасят за Близкия Изток.