Маските паднаха: Мъри и Ивков прибрали 640 000, а другите мизерствали

Треньорът, който позорно напусна Левски, взел премия от 100 бона за Купата на България

Спорт
14:45 - 11 Април 2023
26015
Маските паднаха: Мъри и Ивков прибрали 640 000, а другите мизерствали

Станимир Стоилов, който дезертира след мача с Локомотив София и седмица преди Вечното дерби с ЦСКА, се оказа, че не е чист като сълза, както го изкарват някои. Хасковлията прибрал тлъста сума от Левски, а сега обяви тръгването си от "Герена", научи Lupa.bg.

Хората в клуба били пред дилема дали да платят осигуровките към държавата или премията на Бащата на правилния футбол, но той настоял да получи своето. А то не е никак малко - 100 000 лева за спечелената Купа на България миналия сезон.

Договорката към Стоилов, включена в контракта му, била изпълнена и той взел тлъстата сума. Наред с това останалите футболисти и служители мизерствали, защото в този момент трябвало 56-годишният наставник трябвало да има финанси, защото и той "семейство храни". А и договорите са, за да се спазват...

Оказа се, че всяко едно желание на Станимир Стоилов било изпълнено, но въпреки всичко той опетни името на Мило Борисов и спонсора на Левски, за да си измие ръцете и да излезе чист от ситуацията.

Стоилов, както и Ивайло Ивков, заемащ длъжността изпълнителен директор, дойдоха в клуба в момент, в който на хоризонта изплува компанията, която да налива пари и да плаща сметки, а техните финансови условия били подплатени с контракти от по няколко страници със ситен шрифт.

На Мъри допълнително са изплатени 470 000 лева, а на Иво Ивков - син на един от легендарните сини футболисти - Кирил Ивков, 170 бона! Т.е., казано с думи прости - общо 640 000 лева.

Заплатата, която чинно си е получавал Мъри Стоилов, е по 60 000 лева месечно, като към всичко това се прибави и договорката от 3% лична облага при всеки изходящ трансфер, завесата започва малко по малко да се вдига.