Масло от ч аено дърво срещу акне, циреи и гъбички

Експертите съветват да го смесваме с крема за лице

Стил
13:00 - 08 Юли 2021
3589
Масло от чаено дърво срещу акне, циреи и гъбички

Екстрактът от чаено дърво е едно от най-използваните етерични масла. То има силни антибактериални и противовъзпалителни свойства, които го правят отлично средство за третиране на кожни проблеми. Родината на чаеното дърво е Австралия, а полезното масло, добито от него, помага за предотвратяване на инфекции, успокояване на раздразнения и възстановяване на епидермиса.

Есенцията може да се използва срещу различни кожни проблеми като акне, екзема, гъбички и херпес. Маслото елиминира вредните микроорганизми, причиняващи възпаления, като същевременно осигурява антиоксиданти и минерали.  То е главната съставка в много продукти за грижа за акнеична кожа и много проучвания показват, че е ефективно при раздразнена кожа. Много хора използват маслото единствено, когато е предварително включено в продуктите им, други избират да го нанасят директно с тампон за лице. Но мнението на експертите е, че има по-добър начин – да го смесваме с крема за лице.

Така знаем точно колко масло е попаднало в продукта, който си нанасяме, а ефектът му се разнася върху цялото лице.

Ако имате упорити пъпки, можете да нанесете и директно от маслото преди крема, но в повечето случаи, щом имате един раздразнен участък, вероятно кожата върху цялото лице има нужда от третиране.

Най-добрата формула е да добавяме по три-четири капки към крема си и да го правим два пъти на ден в продължение на 12 седмици. След този период кожата ни ще е напълно възобновена и гладка.