Масов бой в Разград, Лудогорец изхвърли носителя Локо Пд от купата

Футбол
20:53 - 16 Март 2021
7856
Масов бой в Разград, Лудогорец изхвърли носителя Локо Пд от купата

Шампионът Лудогорец стана първият отбор, който победи Локомотив Пловдив за Купата на България от края на месец октомври 2017-а година. "Орлите" сразиха с 2:1 след продължения двукратния поред носител на трофея в драматичен мач, завършил с масов тупаник.

Първата част предложи равностойна игра в Разград, като двата отбора изчакваха скоростни нападения, което бе и логично с оглед сходните постройки на тимовете по терена. В 36-ата минута Диниш Алмейда имаше чудесен шанс да открие резултата. Бранителят получи съвършен пас от Лукас Салинас от фаул, но защитникът не намери топката с главата си и тя отлетя встрани от вратата на Кахлина - аут.

Минута преди края на полувремето Ману обстрелва вратата на гостите от пряк свободен удар, но топката прелетя над напречната греда - аут. В 45-ата пък Конър Руан можеше да намери далеч по-добре Георги Минчев, който бе зад бялата точка, но пасът дойде дълъг за българския нападател и отбраната на "орлите" се справи с опасността.

Втората част стартира шеметно за Лудогорец. Бърнард Текпетей нахлу отляво в наказателното поле на Локомотив. Той опита центриране, но Малембана изчисти топката в него и се свлече на тревата. Текпетей веднага видя Сотириу, който отблизо с глава матира Пиргов - 1:0.

В третата минута от добавеното време Локомотив Пловдив се спаси от отстраняване в редовното време. Диниш Алмейда получи топката в наказателното поле и даде пас на далечната греда за Георги Минчев, който отблизо реализира на празна врата, като този път Кристиан Кахлина нямаше какво да направи - 1:1.

В самия край на първото продължение Кахлина направи спасяване след удар с левия крак на Кристиан Илич. В 114-ата минута на срещата обаче Мавис Чибота отново изведе "орлите" напред. Той напредна през защитата на Локомотив и стреля с десния крак, неутрализирайки опеката на Пиргов - 2:1 за Лудогорец.

След края на мача Жордан Икоко и Пауло Уртадо се спречкаха и двамата получиха червени картони. Сблъсъкът им провокира масово селско меле на стадиона в Разград, което за щастие бързо беше потушено.

Снимки: Lap.bg