Масов бой във "Филиповци", арестуваха 10 роми

Петима са пострадали след меле, провокирано от скандал между малки циганчета

Новини
23:10 - 18 Декември 2019 (обновена)
6544
Масов бой във "Филиповци", арестуваха 10 роми

Масов бой между роми в софийския квартал "Филиповци" вдигна на крак полицията и спешна помощ през нощта в сряда. На място дойдоха полиция и жандармерия, които ще останат до сутринта. След полунощ от МВР успокоиха, че критичната ситуация е овладяна. Въпреки това полицейското присъствие в квартала остава засилено.

Според свидетели, в скандала са участвали около 40 души. По данни на полицията има 5-има ранени, двама от които тежко. Две линейки са изпратени на мястото на сбиването. Двама души са транспортирани в „Пирогов” с разкъсно-контузни рани, а един е отведен в ИСУЛ с нараняване в областта на окото. Задържани са 10 души, които са отведени в ареста.

Според първоначалната информация са се сбили два ромски клана до блок 72. Между тях отдавна тлеело напрежение, което ескалирало.

„Скандалът е започнал между две деца на 8-10 години в двора на училището в квартала. Дошли са възрастни хораq родителите им. Много народ са се събрали. Дошли са малко повече полицаи, отколкото трябва”, разказва Цветан Ангелов.