Масови безредици след изпадането на Сент Етиен, Оксер ще играе в елита на Франция

Десеткратният шампион се сбогува с елита след 18 години

Спорт
12:36 - 30 Май 2022
2820
Масови безредици след изпадането на Сент Етиен, Оксер ще играе в елита на Франция

Легендарният Сент Етиен загуби с 4:5 след изпълнение на дузпи от Оксер и за първи път от 2004 година насам ще играе в Лига 2. Двата плейофни мача завършиха наравно 1:1.

Още в третата минута Денис Буанга получи добро подаване в наказателното поле, не се поколеба и незабавно стреля, но право в ръцете на вратаря.

Девет минути по-късно Хамзи Саки стреля опасно от дъгата, но ударът му премина на сантиметри над напречната греда.

До края на първата част двата тима си размениха по един добър шанс, но удар на Адил Аушиш бе спасен от вратаря, а Гаетан Шарбоние шутира малко над напречната греда.

Оксер започна активно второто полувреме и това даде резултат в 51-ата минута, когато Хамза Саки успя да се разпише от много трудна позиция, след като засече центриране на Матиас Аутре.

Сент Етиен взе контрола върху срещата и в 76-ата минута успя да изравни, след като от ъглов удар Енцо Кривели центрира към Махди Камара, който с глава прониза мрежата на Оксер.

Двубоят влезе в продължения, а в 102-ата минута далечен изстрел на Александре Коеф премина агонизиращо близо до лявата греда.

До края на 120-те минути Арно Нордин и Аролд Мукуди имаха шансове да донесат успеха на Сент Етиен, но не успяха и мачът влезе в дузпи.

При изпълненията от 11-те метра по-точни бяха футболистите на Оксер и спечелиха с 5:4.

След последната и решителна дузпа, реализирана от Бирама Туре, феновете на десеткратния шампион на Франция нахлуха на терена и предизвикаха масови безредици.

Полетяха факли и сигнални ракети към двете скамейки и длъжностните лица. Играчите и на двата отбора побягнаха към съблекалните, но някои от тях нямаха късмет да се приберат навреме.

Играчите и на двата отбора се разбягаха към съблекалните, само че и там бяха последвани от побеснелите последователи на 10-кратния шампион на Франция.