Матео Беретини си осигури мач с Надал след петсетов сблъсък с Монфис

Спорт
16:05 - 25 Януари 2022
1643
Матео Беретини си осигури мач с Надал след петсетов сблъсък с Монфис

Матео Беретини се класира на полуфинал на Australian Open след драматична петсетова победа над Гаел Монфис с 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2. На полуфиналите италианецът ще се изправи срещу шампиона от 2009-а година в Мелбърн Рафаел Надал.

В първия сет Беретини показа отново страхотен сервис и не даваше възможности на Монфис за пробив. За сметка на това италианецът успя да вземе подаването на Монфис в петия гейм на нула. В десетия гейм французинът стигна до единствената си точка за пробив, която обаче бързо бе неутрализирана и Беретини затвори първия сет след 6:4.

Втората част започна с три възможности за брейк пред седмия в света, но Монфис се спраси и взе подаването си. Четвъртият гейм бе изключително дълъг и оспорван, като 20-ият в света французин имаше три точки за пробив, но не успя да се възползва от тях и Беретини изравни геймовете - 2:2. В седмия гейм 25-годишният римлянин проби подаването на съперника си, което му позволи да затвори и третия сет с 6:4.

Въпреки че вече изоставаше с 2:0 сета, Гаел Монфис показа още по-стабилна игра в третата част. Французинът не позволи на Беретини да го пробие в третия гейм, а след това стигна до точка за пробив, но не успя да направи брейк. В шестия гейм 20-ият в света все пак взе подаването на съперника си и в крайна сметка взе сета с 6:3.

Французинът успя да вземе и четвъртия сет, с което да изравни общия резултат до 2:2. Монфис направи два пробива в петия и деветия гейм, с което пречупи Беретини. В деветия гейм Гаел се потруди доста, за да пробие като успя да го направи при петата си точка за пробив.

Беретини всякаш изобщо не се трогна, че е допуснал изравняване на сетовете, след като водеше с 2:0 и набързо поведе с 4:0 гейма в решителния пети сет.