Матю МакКонъхи стана професор

Култура
22:27 - 29 Август 2019
5188
Матю МакКонъхи стана професор

Матю МакКонъхи стана професор в университет! През годините холивудският ас влиза в някои наистина забележителни роли: от човек, който нелегално разпространява лекарства, облекчаващи симптомите на СПИН в “Клуб на купувачите от Далас” до астронавт, който пътува назад във времето в невероятно красиво заснетия “Интерстелар”.

Носител на “Оскар”, “Златен глобус” и множество други награди, актьорът е на път да влезе в може би най-забележителната си роля: като професор в Университета в Тексас, където студентите, изучаващи филмово изкуство, ще имат възможността да черпят знания директно от извора, пише soundtrack.bg.

Самият МакКонъхи е завършил същото учебно заведение. Той се дипломира с бакалавърка степен през 1993 година – същата, в която участва във филма “Объркани и непокорни” (Dazed and Confuzed – бел.ред.). За предстоящото предизвикателство споделя: “Работата в класната стая с тези студенти ще ми даде шанс да ги подготвя за това, което ги очаква”.

И допълва: “Да правиш филми, да превръщаш думите от хартията във филм, това е едновременно наука и изкуство – без значение от времето или поколението. Елементите, които истината и неподправената радост от процеса носят, са вечни. Това винаги ще бъде фокусът в нашата класна стая.”

Любопитно е, че студентите във филмовия факултет изучават филма с участието на актьора The Beach Bum. В него се разказва за човек, който е изключително богат и пропилява всичко за дрога, жени и пищни партита. МаКонъхи или Moondog, както се нарича неговият герой, всъщност е и поет, който изглежда, че следва бохемския лайфстайл на редица негови предшественици.

Във филма има още наркотици, пристрастен към кокаин папагал, Snoop Dogg, който пуши трева и Зак Ефрон в хипи роля. Какво ли обаче е да изучаваш филм, в който преподавателят срещу теб е в главната роля? Със сигурност студентите няма да имат проблем с любимия на мнозина въпрос “Какво е искал да каже авторът”, защото ще имат възможността лично да попитат главния актьор за всички специфики от лентата, които ги вълнуват.