Мая: Дано 47-ият парламент не се опозори с хартиени бюлетини

Новини
13:15 - 10 Юли 2022
1584
Мая: Дано 47-ият парламент не се опозори с хартиени бюлетини

 
Ако на следващите избори има хартиени бюлетини, това ще бъде позорът на 47-ия парламент. Това каза лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова.

„Хартиената коалиция, в която участват абсолютно безпринципно БСП, ДПС и ГЕРБ, вече се оказва, че ще има нов участник, тъй като и „Възраждане“ са внесли свой проект за промени в Изборния кодекс и искат да се броят хартиените разписки от машинното гласуване и те да са определящи за крайния резултат“, коментира тя.

Със сигурност хартиените бюлетини ще повишат резултата на ГЕРБ. Не мога да прогнозирам с колко, но наистина не разбирам защо БСП и „Възраждане“ правят тази услуга на ГЕРБ, с което я бетонират като следваща политическа сила. Те просто ще си ги напишат“, каза Манолова.

Тя коментира и спрените газови доставки, като видя в тях облагодетелстване на определени фирми.

"Ценностите на Европа се оказаха параван за едни фирми, които реализират печалба, защото условието за плащане в рубли е спазено от редица европейски страни – Германия, Франция, Италия и други. Ние сме поставени пред ситуация, в която не е ясно ще имаме ли газ през август“, коментира Манолова.