Мая Ма. плътно до президента на "Шипка", какво си шепнат?

Лидерката на "Изправи се БГ! Ние идваме!" единствена от актуалните топполитици почете епопеята

Политика
14:29 - 21 Август 2021
6776
Мая Ма. плътно до президента на "Шипка", какво си шепнат?

Мая Манолова беше единственият актуален политически лидер, който се качи заедно с президента Радев на Шипка по време на честването на 144 г. от Шипченската епопея. Двамата си размениха само няколко думи и ръкостискания, а лидерката на "Изправи се БГ! Ние идваме!" по офицерски изчака държавния глава да се поклони в Паметника на свободата и чак след това се отправи да поднесе цветя.

Тъй като Манолова бе единственият от лидерите на парламентарните сили на върха, сред множеството веднага тръгнаха догадки случайна ли е засечката, или знак кой ще получи третия мандат за съставяне на правителство.

"Нека опазим поне този ден от политически препирни. Днес е ден за почит към българския героизъм, към силата на българския дух, към заветите на нашите предци, към паметта на хилядите руски воини, дали живота си за нашата свобода", отклони президентът въпроса за Манолова.

"Днес най-важното е да отдадем почит на руските войници и на българските опълченци и оттук си даваме сметка, че патриотизмът трябва да се доказва всеки ден в битката срещу тиранията и в битката за добро бъдеще на България. За просперитет, за свобода и за достоен живот и на нашите деца, и на нашите родители. Те ни дадоха пример. Нямаме право да сме страхливи, да превиваме гръб и да се страхуваме. Това е зареждащото място, което да ни даде правилната посока", коментира Манолова.

Според нея най-добрия начин политиците да знаят какво да правят е да чуят хората.

"Ако всички бяха тук, щеше да е по-добре", завърши Мая Манолова.