Мая Ма загрява последна: Мрънка за фейк снимката на дете от протеста

Всички, освен червената фурия разбраха, че фотосът е манипулация

Политика
22:06 - 05 Септември 2020
9726
Мая Ма загрява последна: Мрънка за фейк снимката на дете от протеста

Мая Манолова написа сърцераздирателен текст за хитовата в социалните мрежи снимка на дете от протеста, което плаче до арестувания си баща в сряда. Цяла България вече разбра, че става въпрос за фейк, като дребната фигура на снимката е слабичка професионална фотографка, а не невръстно хлапе. Червената фурия обаче или загрява последна, или не позволява на фактите да пречат на политическата й линия.

Мая отправи напоителен призив към Бойко Борисов да обясни за репресията и да си иде с мир. "Вижте как полицаи бият мъж пред дъщеря му", изходи се в мрежата Мая. Само дето на фотоса дете няма, както можете да видите от сравнението между сърцераздирателния кадър и същата ситуация от друг ракурс.

Управителят на агенция "Булфото" Евгени Димитров първи разкри фалшификацията. Чрез публикация във фейсбук той заяви: "Фигурата отзад от дясно на снимката не е дете, спрете се да коментирате, без да разсъждавате! На снимката е колежка фотограф, която е на протестите всяка вечер, и просто е по-дребничка. Снимана с широкоъгълен обектив, става съвсем малка в кадър. Разпространяването на фалшиви новини, базирани на лошо обяснена снимка, не помага на никого, особено на протеста. Мислете, преди да скочите на клавиатурата с 200."