Мая Манолова се намърда зад "Прогрес"

Лявата платформа беше представена в София

Новини
19:00 - 07 Август 2022
7841
Мая Манолова се намърда зад "Прогрес"

Неформално обединение под името Лява платформа "Прогрес" беше представено в София. Обединението се обявява за общи действия на граждани и организации цел ярко ляво представителство в политическия живот, заяви публицистът Станислав Додов.

Според него БСП е престанала да бъде истинска лява партия: "Българската социалистическа партия – поне към този момент, в този ѝ вид, е само българска от трите думи в името ѝ. Нашата цел е да притиснем и нея, и други политически субекти да предприемат курс към истинска модерна левица", отбеляза Додов.

Нямаме криза на политическото представителство, имаме изключително добре представено икономическо малцинство и едно тотално добре непредставено икономическо мнозинство.

Това се случва по силата на ултра капиталистическата държава, в която живеем, която създава огромни неравенства и концентрира богатството в ръцете на малцина - това заяви политологът Страхил Делийски по време на пресконференцията на Лявата платформа "Прогрес".

"За мен е очевидна необходимостта от всякаква форма на мобилизация, зад която стои разбирането, че един друг свят е възможен, че една друга държава е възможна, че други отношения са възможни“, каза още Делийски. Той настоя за обединение срещу капитализма.

Зад целите на Лява платформа "Прогрес" застава и движение "Изправи се. БГ" с лидер Мая Манолова. Негови членове присъстваха на представянето на новата инициатива.