Мая Манолова шикалкави за кмет на София

Новини
20:54 - 29 Май 2019
3638
Мая Манолова шикалкави за кмет на София

Омбудсманът Мая Манолова отговори витиевато на съмненията, че се гласи да става кмет на София. Тя уж отрече, че има такива амбиции, но отговора й може да се тълкува и по друг начин.

Манолова коментира в сряда вечер пред Би Ти Ви, че засега няма намерение да се завръща към "партийната работа". Но ако такова решение бъде взето, тя щяла своевременно да информира обществеността. Според нея, засега се справя добре с работата си и би се замислила за друго, ако види, че не достига нужните резултати.

Мая Манолова се оплака, че е ненужно да я спрягат за всеки политически пост, който се освободи в държавата. "Имаше и слухове, че ще съм кандидат за евродепутат... Едно е ясно, че на каквато и позиция да съм, със сигурност на първо място ще бъдат проблемите и правата на гражданите. Това ще е първият ми приоритет независимо дали ще се върна в адвокатската си кантора, или ще се занимавам с друга публична позиция", каза омбудсманът.

Отговорът й може да се тълкува двусмислено, тъй като тя не отрича възможността да се пробва за друг важен пост в държавата. Все по-упорити стават съмненията, че тя Манолова ще е кадидат за кмет на София, подкрепена от новото сдружение на Слави Трифонов. Самата тя още преди 8 месеца си направи адресна регистрация в столицата.