Мая Манолова: Сигурна съм, че ще има правителство

От ИТН увериха, че днес за имена и постове няма да преговарят, а за идеи

Политика
11:50 - 24 Юли 2021
6559
Мая Манолова: Сигурна съм, че ще има правителство

Сигурна съм, че ще има правителство. Това заяви Мая Манолова след разговори с „Има такъв народ". В 11 часа започнаха консултациите между "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Срещата се провежда в сградата на Народното събрание. 

В разговорите с представителите на ИТН Тошко Йорданов, Виктория Василева, Филип Станев и Ивайло Вълчев се включиха Мая Манолова и Николай Хаджигенов.

"Не мисля, че ще има някакви тежки и сложни преговори, по-скоро да си стиковаме позициите и начина за постигането на целите. Хубаво е, че сте в парламента, защото тази конфигурация щеше да изглежда доста по-зле без вашата политическа формация".

От ИТН увериха, че за имена и постове няма да преговарят, а за идеи.

„Работим отдавна и добре заедно. Идваме буквално от улицата, кампанията ни беше на улицата и площадите. Наясно сме с очакванията на хората. Приветстваме намерението ви да поемете отговорност за излъчване на кабинет. Но очакват от този кабинет веднага да се заеме с най-горещите проблеми”, отговори Мая Манолова.

Сред приоритетите на „Изправи се БГ! Ние идваме” са повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса, съдебната реформа, ограничаване властта на главния прокурор, смени във ВСС.

По думите на Манолова хората са гласували за промяна и затова "Има такъв народ" са първа политическа сила. "Очакванията им са наистина за промяна, а не за възпроизвеждане на статуквото. Хората не желаят ГЕРБ и ДПС да участват в следващото управление", допълни тя.

Манолова благодари за подкрепата за създаване на комисия за ревизия на предишното управление. 

Тя приветства намерението на „Има такъв народ” да поеме отговорност за съставяне на кабинет.