Мая Пауновска от „Островът“ брани Васил Божков в съда

Бившата гимнастичка свидетелствала в полза на хазартния бос

Новини
13:00 - 22 Октомври 2024
3881
Мая Пауновска от „Островът“ брани Васил Божков в съда

Мая Пауновска, която в момента се бори за победа в „Островът на 100-те гривни“, е най-добра приятелка с Ива Софиянска-Божкова. Дружбата им датира от години, като децата им също са близки приятелчета. „Уикенд“ пише, че преди няколко години Мая е била свидетел в делото за Васил Божков, като е дала показания в негова подкрепа. 

Проблемите с правосъдието на собственика на „Нове холдинг“ се появиха през 2020 г., тогава той бе обвинен за ръководство на организирана престъпна група. Божков се укриваше в Дубай и се завърна у нас преди година. Едва това лято Софийският градски съд даде ход на първото дело срещу олигарха, а Пауновска е била сред разпитаните, научи „Уикенд“. Не е ясно дали бившата гимнастичка познава добре Черепа, или просто е направила услуга на добрата си приятелка Ива.

Мая е известна със своята безстрашност. Преди 8 години тя се опълчи на Илиана Раева. Тогава бившата гимнастичка отправи сериозни критики срещу федерацията. Повод за думите й в социалните мрежи бе решението на Илиана Раева да остави ансамбъла да участва на европейското първенство в Израел, докато Цвети Стоянова береше душа в болницата след падане от шестия етаж на терасата в дома си.

Мая и Ива са добри приятелки

„Съпричастност! Трябваше да си съберат партакешите и да покажат съпричастност, като са тук, та дори да висят пред „Пирогов“. Трябваше да са съпричастни с това, което се случва, с близките и семейството на Цвети! Нито една победа не е от значение, нито едно състезание не е по-важно от това! Егоистично е, че остават там. Безобразно долно е да правят изявления от момичетата, които не са давали. Да им преписват думи, които не са казали! Да ги карат да играят „на всяка цена заради нея“! Господи, какъв е този аргумент? Позор! Оставиха детето тук, при положение че всички, ама абсолютно всички знаеха от месеци какво се случва с нея!“ – отсече тогава настоящата риалити героиня и разкритикува Илиана Раева.