Мая "омайва" Христо Иванов

Новини
17:00 - 04 Юни 2020
5338
Мая "омайва" Христо Иванов

Бившият омбудсман и свръхамбициозен лидер на „Изправи се, България” Мая Манолова не си оставя магарето в калта и отсега тъче на няколко стана, за да си осигури стабилен гръб за бъдещия парламентарен вот.

Според десни политици, бившето червено острие има тайни договорки с лидера на „Демократична България” Христо Иванов. Мая опитвала отрано да подготви почвата за подкрепа от обединението на бившия правосъден шеф и дори опитвала да го уговори за евентуална коалиция.

В същото време миналата седмица се заговори, че Манолова опитва да върне благоразположението на червената лидерка Корнелия Нинова и двете да заровят томахавките в името на обща цел - събарянето на кабинета. 

Още по време на местните избори, ВИП-дамата показа, че предпочита да забрави червеното минало и да се легитимира като демократ и показа ясно това на местните избори, на които се кандидатира за градоначалник на София.

Тогава тъмносините, за изненада на всички, гласуваха за нея, а тя пък им върна жеста, като даде рамо на техните районни кметове, без да го крие.

„Не е невъзможно Манолова да успее да привлече Иванов в някакъв вид коалиция, защото така или иначе ДБ сами трудно ще минат 4-процентовата бариера. Защо не.”, смятат врели и кипели в изборите.

Мая вече успя да привлече някогашните реформатори  „Движение България на гражданите”, с които станаха  партньори още от местните избори. Партията на Кунева продължава да подкрепя почти всяка стъпка на Манолова, включително и последните протести.