Мъж отвлече жена и детето й, а после опита да се самоубие

Новини
18:18 - 16 Юли 2024
1437
Мъж отвлече жена и детето й, а после опита да се самоубие

33-годишен мъж е заплашил с нож и отвлякъл жена и 2-годишното ѝ дете от Благоевград.

За случая съобщиха от Окръжната прокуратура в Благоевград, която е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъжа.

Обвиняемият К.К. е осъждан. Първите месеци след изтърпяване на последното му наложено наказание през м. декември 2023 г. той имал връзка с М.Д. Не след дълго отношенията помежду им приключили.

На 27.03.2024 г. жената вървяла по улица „Младост" в гр. Благоевград. Неочаквано от движещ се зад нея таксиметров автомобил излязъл К.К. и се насочил към нея. Въпреки съпротивата ѝ той успял да я качи в колата, а впоследствие и във влак. Против волята ѝ я отвел в гр. София. Там тя била установена от полицейските служители, а обвиняемият се укрил, поради което бил обявен за общодържавно издирване.

Седмица по-късно К.К. проникнал през нощта в къщата, в която М.Д. живеела с децата си в гр. Благоевград. Заплашил жената с нож и я накарал да вземе малкото ѝ дете и да тръгнат с него.

Тримата стигнали до столицата с влак. Свидетелка на отвличането на М.Д. и 2-годишния ѝ син подала сигнал на телефон за спешни случаи 112.

Пристигналият на място полицейски аватопатрул установил самоличността на пострадалата жена, но извършителят на деянието успял да избяга.

Няколко дни по-късно той бил задържан в гр. Благоевград, при което направил опит да се самоубие, като нанесъл удар с нож в областта на шията си.

Окръжен съд - Благоевград е насрочил разпоредително заседание по делото.