Мъж се бори за живота си след адско меле край Севлиево

Пътят София – Варна край село Петко Славейков бе затворен заради тежка катастрофа снощи

Новини
13:17 - 28 Септември 2024
1189
Мъж се бори за живота си след адско меле край Севлиево

Мъж е с опасност за живота след катастрофа на главен път София - Варна край село Петко Славейков. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Габрово.

Сигналът за инцидента е подаден около 20:25 часа снощи в Районното управление в Севлиево. По данни на полицията, произшествието е настъпило на главен път София-Варна между лек автомобил "Ауди Q7", управляван от 36-годишен мъж от Велико Търново, и товарен автомобил "ДАФ" с прикачено към него полуремарке, управляван от 60-годишен жител на Разград.

На място полицаите са установили, че на прав участък, при движение от София в посока Варна, водачът на леката кола е предприел изпреварване на камион "ЗИЛ". В резултат на маневрата, лекият автомобил се е ударил челно в движещия се в посока София друг камион. След удара влекачът е излязъл от пътното платно и се е преобърнал, информираха от ОД на МВР - Габрово.

Пострадалият водач на лекия автомобил е откаран в болница с опасност за живота. Пробите за алкохол и наркотици на шофьорите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство, информираха още от полицията.

Пътят София – Варна край севлиевското село Петко Славейков бе затворен заради тежка катастрофа снощи.