Мъжът от фонтана на "Дондуков"2 пред Lupa.bg: Като Ботев съм, искам правда и свобода

Новини
11:30 - 21 Август 2020
2331
Мъжът от фонтана на "Дондуков"2 пред Lupa.bg: Като Ботев съм, искам правда и свобода

Младият мъж, задържан преди няколко дни, след като дръзко се изкъпа във фонтана пред президентството, е осъден за дребно хулиганство по бързата процедура. Това обясни самият той, след като бе засечен от репортер на Lupa.bg. в центъра на София, тръгнал на разходка с любимото си куче.

„Само си измих краката във фонтана, какво толкова съм направил? А тези, дето разбиват колите, какво, за тях няма наказание?”, негодува Георги. Той обясни, че санкцията му ще бъде да плати глоба от 100 лева за противообществената проява.

Столичанинът обясни, че почти всяка вечер е на протеста, но след тая случка мислел повече да не ходи. Въпреки това, нямало да издържи и щял да наруши решението си и отново да се впусне в центъра на бунта.

Георги сподели, че не търсел популярност и слава, а като Ботев искал правда и свобода.

В същото време обясни, че повечето телевизии са излъчили случката с него, така че вече е познат на хората от всички телевизии. „Има ме по целия свят”, пошегува се бунтарят.

Мъжът бе задържан, след като се изкъпа по къси панталони във фонтана на президентството на 38-ия ден на протеста и бе задържан от полицията. Униформените го изведоха с белезници от площада.