Мъжът от таксито, блъснато от Адриан: Беше в шок, повтаряше "Не знам какво става..."

След като прегазил Ани и Явор, 18-годишният шофьор се ударил в колата и в стълб

Новини
20:43 - 10 Май 2023
1825
Мъжът от таксито, блъснато от Адриан: Беше в шок, повтаряше "Не знам какво става..."

"Слязохме и мъжът лежеше на земята. Този, който го е блъснал – 18-годишният младеж – беше се шокирал и беше паникьосан. Аз му казах: „Ти добре ли си? Какво правиш?“. И той: „Не знам, не знам какво става...“ Видимо не изглеждаше да е употребил някакви субстанции или нещо такова. Просто беше много шокиран“, това разказа Илияз Иляз, който е бил пътник в таксито, ударено от Адриан Антонов на 8 май. 

18-годишният Антонов уби на място 22-годишния Явор и 24-годишната Ани, който пресичали на пешеходна пътека на бул. "Сливница". 

След като помита пешеходците, 18-годишният шофьор блъска стълб и такси. 

Антонов блъска таксито след удара в стълб. След удара и шофьорът, и пътникът в таксито са невредими, предаде bTV. 

„Колата беше малко по-вдясно от таксито, много по-назад от таксито беше, защото според нас беше се ударила в самия стълб и беше се завъртяла почти в обратна посока на движение“, уточни свидетелят на инцидента.

И тази вечер протестиращи блокираха движението по бул. „Сливница“ с искания за спешни промени, с които да се обезопаси булевардът.

След жестоката катастрофа хората от протестите се обърнаха към институциите за мерки. От Столичния общински съвет отговориха – светофарите в София вече ще работят през нощта. От полицията пък обещават нови 120 полицаи съвсем скоро да охраняват пътищата в София.