Мажд Алгафари: Мило дете, извинявай, дано ни простиш

Личности
07:53 - 16 Февруари 2021
25523
Мажд Алгафари: Мило дете, извинявай, дано ни простиш

Преводачът Мажд Алгафари - брат на известния режисьор и пиар специалист Нидал Алгафари, написа прочувствен пост за смъртта на 16-годишното дете в София, което почина нелепо от токов удар заради улична шахта.

Ето пълния текст:

Ако убийството на 16 годишното момче се бе случило в някое заведение, ресторант, търговски обект или друго, досега щеше да има няколко задържани, арести, разпити - щяха да разкостят собственика и цялата му рода. Но, когато това се случи на тротоара, задържани няма. Представяте ли си, че държавата не знае чия собственост е шахтата. Ако ставаше дума за почистване на снега от шахтата, общината за нула време щеше да измисли кой да глоби. Ако някой си беше опънал сергия върху шахтата, щяха да се появят стотина проверяващи и още толкова глобяващи, които да си търсят "своето".

Хайде ми кажете, как да обясня на някой чужденец, че ток от шахта на обществен тротоар е убил човек в една европейска държава.

Абе, държавата европейска ли е?!?! Тук може би сгреших.

Моля да ме извинят близките на момчето. Моите искрени съболезнования.

Аз ще отида и ще поставя цветя на мястото на инцидента. Направете го и вие. Детето не е само син на родителите му. То е наш син.

Мило дете, извинявай за случилото се. Ние, ние всички сме виновни. Дано ни простиш.

Лека ти пръст.

Мажд Алгафари, фейсбук