Мъжете на средна възраст имат най-много венерически болести

Тийнейджърите много рядко хващат зарази по полов път, сочи проучването

Новини
15:39 - 04 Октомври 2019
3585
Мъжете на средна възраст имат най-много венерически болести

Мъжете на средна възраст имат много по-голям шанс да се заразят с болести, предавани по полов път, отколкото тойнейджърите. Това показа ново проучване на британски експерти, които  отправиха призив към тях да практикуват безопасен секс, пише в. "Дейли стар".

Пъблик Хелт Ингланд разкрива, че през 2018 г. 23 943-ма мъже на възраст между 45 и 64 години са диагностицирани с подобни заболявания. За сравнение - броят на тийнейджърите на възраст между 13 и 19 години, чиито тестове за предавани по полов път болести са дали положителен резултат, е 21 438. Сравнявайки данните с тези от 2014 г., специалистите са отчели покачване с 12 процента и спад с 16 процента на интимните инфекции съответно при мъжете и тийнейджърите.

Резултатите могат да се сторят изненадващи за мнозина, но не и за експертите. Според тях повече необвързани и разведени мъже практикуват необезопасен секс на срещи с партньорки, които са открили с помощта на приложения за запознанства. От друга страна тийнейджърите са по-склонни да загърбват секса, отдавайки предпочитанията си на видеоигрите и гледането на Нетфликс.