Мбапе и Жиру спасиха Франция

Спорт
11:16 - 23 Септември 2022
1488
Мбапе и Жиру спасиха Франция

Франция победи Австрия с 2:0 в мач петия кръг в група 1 на Лигата на нациите, като по този начин засега остава в дивизията, изпреварвайки днешния си съперник с една точка на третата позиция.

„Петлите“ започнаха ударно срещата, като Килиан Мбапе се разписа още във втората минута, но нападателят на Пари Сен Жермен бе в засада и попадението не бе зачетено.

В 26-ата минута Мбапе бе изведен на отлична позиция и опита да намери мрежата на гостите, но Патрик Пенц показа добър рефлекс и спаси.

В 35-ата минута Орелиен Чуамени опита задна ножица и нанесе много хубав удар, но Пенц спаси, а при последвалата добавка и Антоан Гризман бе спрян от вратаря.

Дълбоко в добавеното време Юсуф Фофана бе изключително неточен.

В началото на второто полувреме Дидие Дешан извърши вратарска смяна и пусна Алфонс Ареола на мястото на Майк Мениан, като не е ясна причината за това.

В 52-ата минута Жонатан Клаус бе изведен от Гризман и стреля бързо, но топката премина встрани от вратата.

Четири минути по-късно Франция все пак поведе, след като при бърза контраатака Килиан Мбапе се озова на стрелкова позиция и с хубав удар прати топката във вратата на Австрия.

В 65-ата минута Антоан Гризман центрира добре отдясно, Оливие Жиру засече с глава и не даде шансове на Пенц – 2:0.

В друг мач от групата, игран по същото време, Хърватия победи Дания с 2:1 с голове на Борна Соса в 49-ата минута и Ловро Майер половин час по-късно. Две минути по-рано Кристиан Ериксен бе върнал гол за гостите.

По този начин „шахматистите“ изпревариха „Червения динамит“ и заемат първата позиция в групата с 10 точки.