Мбапе иска да си тръгне от ПСЖ

Спорт
17:56 - 11 Октомври 2022
2753
Мбапе иска да си тръгне от ПСЖ

Голямата звезда на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе ще поиска да напусне клуба през януари. Според RMC и „Марка“ отношенията между френския клуб и нападателя са напълно разбити и ситуацията е такава, че Мбапе е непреклонен в решението си.

Според информациите футболистът е останал много разочарован от това, че обещанията, които ръководството му даде, за да подпише нов договор през май, не са били изпълнени. Всъщност още през юли Мбапе е поискал да си тръгне.

Според „Марка“ желанието на играча е да премине в Реал Мадрид. Той бе близо до трансфер на „Сантиаго Бернабеу“ преди няколко месеца, но се отказа, за да преподпише с парижани, като последното е станало и след сериозен политически натиск.

Испанското издание твърди, че ръководството на парижани е готово да съдейства на Мбапе и да не му пречи да премине в друг клуб, но с едно много важно условие – този клуб в никакъв случай не може да бъде Реал Мадрид. Отношенията между президентите на двата клуба – Флорентино Перес и Насер Ал-Хелаифи, за изключително обтегнати, така че подобен бизнес между двамата е немислим с днешна дата. 

Според „Марка“ още през юли от ПСЖ са казали на Мбапе, че в момента единственият възможен вариант за трансфер е Ливърпул.