Мбапе няма да участва на Олимпиадата

Капитанът на националния отбор на Франция призова младите хора да се интересуват от политика и бъдещето на страната си

Актуални новини
20:31 - 16 Юни 2024
2172
Мбапе няма да участва на Олимпиадата

Капитанът на националния отбор на Франция Килиан Мбапе говори на пресконференцията на тима преди старта на "петлите" на Евро 2024 утре срещу тима на Австрия. Новото попълнение на Реал Мадрид призова младите хора във Франция да гласуват на предстоящите предсрочни парламентарни избори. "Екстремистите са на прага на властта, имаме възможност да изберем бъдещето на страната си.

Призовавам всички млади да гласуват, да си дадат сметка за важността на ситуацията", каза Мбапе, като от националния тим призоваха след това репортерите да не задават политически въпроси на играчите и треньорите.

"Най-важна при мен е менталната подготовка - предпочитам главата пред краката. Сигурно е, че с главата съм добре, утре ще видим как са краката ми", каза нападателят.

"Испания е голям отбор, те показаха, че ще имат голяма роля в първенството. Това е отбор, който всеки гледа и който ще стигне далеч", смята Мбапе.

"Моят отбор има много ясна позиция за Олимпийските игри. Мисля, че няма да участвам на Олимпиадата, вярно е. Но разбирам, отивам в нов отбор. Желая успех на този отбор на Франция и се надявам да спечели златния медал", каза още Килиан Мбапе.