Мбапе получил "президентски правомощия", за да остане в ПСЖ

Френският национал ще има последната дума при привличането на нови треньори и играчи

Спорт
13:23 - 20 Септември 2022
1681
Мбапе получил "президентски правомощия", за да остане в ПСЖ

Сагата около бъдещето на Килиан Мбапе приключи, след като като френският нападател подписа нов договор с Пари Сен Жермен, въпреки че всички медии преди това съобщаваха, че той ще премине в Реал Мадрид.

Преди няколко месеца Мбапе подписа нов тригодишен договор с ПСЖ, който ще му донесе около 300 милиона евро.

В медиите се появи информация, че с новия подпис Мбапе е получил „президентски правомощия“, тоест той има последната дума при привличането на нови треньори и играчи в отбора, както и раздялата с определени играчи, а седмичникът "Le Journal du Dimanche” разкрива какво се е случило на „Парк де Пренс” преди подписването на новия договор с нападателя.

Първото условие на Мбапе е било премахването на Леонардо от поста спортен директор в клуба. Бразилецът беше против даването на твърде много власт на нападателя, а на всичкото отгоре имаше голямо влияние върху южноамериканските футболисти, водени от Неймар.

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи изпълни желанието на Мбапе и замени Леонардо с Луис Кампос, който е добър приятел на френския национал. Мбапе и Кампос работиха заедно в Монако. Освен него Мбапе искаше още един човек да започне работа в клуба - Жулиен Мейнар стана новият директор по комуникациите.

Мбапе поиска и гаранции за спортния проект на клуба. Шефовете на клуба му обещаха, че новият му партньор в атака ще бъде Роберт Левандовски и отборът ще играе в схема 4-4-2, а Неймар ще напусне клуба.

Тази работа трябваше да бъде свършена от мениджъра Пини Захави, но пропадна заради голямото желание на поляка да играе в Барселона.

ПСЖ се опита да привлече защитника на Интер Милан Шкриниар и халфа на Манчестър Сити Бернардо Силва, но и двата трансфера не бяха реализирани, поради което спортният директор Кампос смята, че трансферният прозорец не е успешен за парижани.

Но това не беше краят на обещанията към Мбапе. Ал-Келайфи изпълни желанието на играча сам да определи позицията си на терена и треньорът Кристоф Галтие получи инструкции, че Мбапе ще играе отляво на атаката на ПСЖ.

Когато Мбапе се озова на дясното крило срещу Монпелие във втория кръг на Лига 1, на терена настъпи хаос, той беше възмутен от решението на треньора Галтие, взе топката от ръцете на Неймар и изпълни дузпа, която пропусна.

След мача конфликтът между Мбапе и Неймар се пренесе в социалните мрежи, но скоро се уталожи, а треньорът Галтия се размина само с предупреждение.