Мбапе: Скоро ще кажа решението за бъдещето ми

Спорт
12:20 - 16 Май 2022
1380
Мбапе: Скоро ще кажа решението за бъдещето ми

Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе заяви, че решението относно бъдещето му е почти взето. Договорът на играча с френския клуб изтича на 30 юни, а той е свързван много усилено с трансфер в Реал Мадрид.

Мбапе получи в неделя наградата за най-добър футболист на Лига 1 на специална церемония, на която бяха наградени най-добрите играчи във френския футбол. Той спечели този приз за трети път в своята кариера след 2019 и 2021 година.

25-те гола и 17 асистенции на нападателя до момента бяха достатъчни, за да победи Мартен Терие (Рен), Дмитри Пайе (Олимпик Марсилия), Лукас Пакета (Олимпик Лион) и Уисам Бен Йедер (Монако). През следващата събота Мбапе може да се превърне в първия играч, който е и голмайстор, и номер едно по асистенции в един и същи сезон в Лига 1.

„Не мога да кажа нищо за бъдещето си, но много скоро ще разберете, на практика е решено. Не е сега моментът да говоря за това. Ще разберете много скоро. Изборът ми е направен, да, почти“, увери Мбапе, когато го попитаха дали вече е взел своето решение.

По-късно той уточни, че ще обяви своето решение преди Лигата на нациите.

Относно подобряването на рекорда на Кавани за най-много отбелязани голове с екипа на ПСЖ, той каза: „Трябва да уважавате това, което Кавани направи, това е нещо невероятно. ПСЖ има страхотни играчи, за мен е чест да бъда част от тази група. Сега трябва да се насладим на това, което сме направили. Много съм щастлив, че съм в челната тройка на реализаторите за всички времена на отбора.“