Медици заплашиха с национален протест

Те искат увеличение на заплащеното на лекарите, сестрите и санитарите

Новини
18:22 - 14 Април 2022
2540
Медици заплашиха с национален протест

Медици от болница ИСУЛ излязоха на протест днес с искане за увеличение на заплащеното на лекарите, сестрите и санитарите. Организаторите от синдикат "Защита" се заканиха да излязат на националаен протест на 12 май, ако исканията им не бъдат изпълнени. 

Протестът днес беше организиран от болничната секция на синдикат "Защита". На него се събраха около 50 служители в болницата, които изказаха недоверието си към обещанията за увеличаване на заплатите, тъй като новият колективен договор не е подписан от работодателските организации в сферата Красимир Митов - председател на Национален синдикат "Защита", обяви:

"Договорът изцяло е с пожелателен характер. Той се подписа в последните 20 години и никога това, което са подписали, не се е случило. Тоест, тези обещания от министър-председателя, обвързани с този договор, остават голи обещания, остават една голяма лъжа. Искаме конкретно правителството да излезе с мерки, да каже как и откъде ще намери тези пари и как те ще отидат до лекари, до сестри, до санитари и така нататък. Тук се хвърлят едни обещания, без да се правят никакви сметки, но това е техен проблем, защото досега тези пари са ги плащали. След празниците докато това нещо не се случи, отваряме палатков лагер пред Министерството на здравеопазването. На 12 май свикваме национален протест и няма да се приберем, докато този проблем не бъде решен".