Медицинските специалисти настояват да бъдат изследвани за Covid-19

Новини
09:53 - 08 Април 2020
2369
Медицинските специалисти настояват да бъдат изследвани за Covid-19

Председателят на Управителния съвет на Сдружението на фелдшерите в България - Александър Александров, заяви в предаването „Преди всички“, че медицинските специалисти настояват да бъдат изследвани за Covid-19.

"Ние се намираме на първа линия и често преглеждаме пациенти без симптоми, които се оказват заразени. Така ставаме преносители“, отбеляза той пред БНР.

Александров посочи, че в цялата страна работят около 3000 фелдшери.

„Поставяли сме проблемите си многократно, но се отчитат и не се взимат мерки като саморегулация, самоуправление, като повишаване на квалификацията... Повтаряме всеки ден, дано ни се обърне най-сетне внимание. Държавата трябва да има отношение за предпазването на своите медицински специалисти“, допълни Александров в предаването „Преди всички“.

По думите му фелдшерите са получили дарение от предпазни маски за лице, но е трудно снабдяването с маски и облекла: „Имат облекла, но те са недостатъчни и би трябвало да се обличат, когато има съмнение за пациент с коронавирус, но пациентите може да нямат симптоми и да са заразени. Костюмите или са за еднократна употреба, или за непостоянна употреба“.