Медицинският съвет готов с 200 страници доклад за Ковид-19

Експертите събрали целия международен опит за пандемията

Новини
15:12 - 31 Март 2020
940
Медицинският съвет готов с 200 страници доклад за Ковид-19

Експертите на Медицинския съвет към кабинета са събрали на 200 страници медицинската информация за коронавируса и усложненията от него. 

В документа екип от български лекари са събрали нашия и целия международен опит за пандемията, съобщи пред "Хоризонт" координаторът на Съвета проф. Коста Костов.

Докладът от 200 страници на Медицинския експертен съвет утре ще бъде представен за одобрение в Министерство на здравеопазването, за да се насочи след това за ползване от всички лекари в страната, заяви проф. Коста Костов:

"Повече от 15, 17 до 20 специалности, вероятно и малко повече, това са наша продукция, която не е непременно задължителна и законно установена за ползване. В този смисъл това са документи, които са препоръчителни. Ние предоставяме документи, които да са в помощ, да са принос към всички онова, което колегите имат", каза Костов.

Лекарите уверяват, че ползваната от тях база данни са  референции от сериозни публикации на всички колеги от всички други страни, които преминаха през пандемията.

Документът ще бъде качен на специален сайт и ще може да се допълва с нова информация.

Медицинският експертен съвет работи на доброволни начала, подчерта проф. Костов.