Мегз е крадец и лъжец, обяви съдът

Нещо за четене
14:35 - 19 Септември 2019
45930
Мегз е крадец и лъжец, обяви съдът

Представящата се за дизайнерка Меглена Каканашева продължава да мълчи за присъдата, която получи за кражба. Въпреки че Мегз е особено активна в социалните мрежи, а освен това имаше участие с ревю в Софийската седмица на модата, тя не обелва и дума за това, че е осъдена на 2 години условно като подбудител към обсебване, посочва "Хотнюз".

Мегз, която първоначално отричаше всичко и твърдеше, че е жертва на недоразумение, в крайна сметка е признала, че е извършила престъплението. Тя се е признала за виновна и е сключила споразумение с прокуратурата, с което получава само 2 години условна присъда с 4 години изпитателен срок. Решението е окончателно. Тоест, съда вече е признал Мегз са крадла и лъжиня.

До присъдата се стигна, след като Каканашева обяви за откраднат джипа си марка "Мерцедес G350". Съдът е установил, че дизайнерката умишлено е склонила приятеля си Румен Рончев и братовчед си Антон Лесов да присвоят лекия автомобила в град Раковски през 2018-та. Стойността на колата е 98 586 лева и е собственост на софийската лизингова компания "Софавто", управлявана от Антон Златков, чийто син преди години беше отвлечен за откуп.

След изчезването на джипа Мегз спряла да плаща вноските. Криминалисти обаче откриха части от автомобила в имота на гаджето на дизайнерката. Тогава стана ясно, че Каканашева е излъгала за кражбата и е замесена заедно с Рончев и Лесов в застрахователна измама. Заедно с Каканашева е осъден приятелят ѝ Румен Рончев. Той бе обвинен за това, че подбуден от дизайнерката, заедно с братовчед ѝ Антон Лесов, са присвоили колата. Рончев е осъден и за други три кражби: два спойлера, друг "Мерцедес", както и 120 бутилки уиски на обща стойност 7409 лв. Присъдата на Рончев също е условна – 3 години с 5 изпитателен срок. Лесов получава 2,5 години условно с 5 изпитателен срок.

В същото време спрямо Каканашева се води досъдебно производство в прокуратурата, свързано с катастрофата предизвикана от самата нея и това може би е една от причините брадърката да мълчи за присъдата си.   Дизайнерката не спряла на знак „Стоп” и отнела предимството на лек автомобил „Хонда“ в град Раковски. По данни на МВР, 71-годишна жена е пострадала при сблъсъка. Според държавното обвинение Каканашева е предизвикала инцидента, като не е спряла на знак СТОП, отнела е предимството на другата кола и така е последвал сблъсъка. С действията си зад волана Мегз е причинила средна телесна повреда на пътничка в ударената кола. Освен всичко това, по време на произшествието, дизайнерката е била без книжка, отнета й от КАТ.

Ако получи ефективна присъда по това престъпление, Каканашева може реално да влезе в затвора, обясняват юристи.