Мегз на кръстоносен поход: Карбовски е началото, ще изгорят още чичковци от екрана

Общество
15:30 - 11 Ноември 2020
13285
Мегз на кръстоносен поход: Карбовски е началото, ще изгорят още чичковци от екрана

От няколко дни в медиите се вихри трагикомичен сексуален скандал - българска версия на #metooo. Дизайнерката Миглена Каканашева  - Мегз обвини журналиста Мартин Карбовски, че я е изнудвал за секс, за да участва в предаванията му. Журналистът й отговори с намеци за "психиатрична същност" на проблемите и заплаха за съд. Каканашева обаче е силно мотивирана и заплаши, че бузестият телевизионер съвсем няма да е последният "разобличен", а тепърва ще гръмнат имена на голям брой известни българи, използващи известността и влиянието си, за да се уредят с някоя бройка.

Мегз се похвали, че събира около себе си цял отряд момичета, пострадали от сексуално насилие. "Още доста познати лица от екрана ще изгорят като Карбовски. Няма да споменавам имена, те си знаят кои са, надявам се да не спят спокойно", закани се скандалната дизайнерка.

В светските срещи вече вървят залагания кого е имала предвид амбициозната дама и дали изобщо зад думите й стоят реални хора, или просто се опитва да разпали заплашения от затихване заради мълчанието на Карбовски скандал. Близки до Мегз твърдят, че тя наистина е привлякла на своя страна сериозна женска сила.

В последните две години много емблематични телевизионерки като Валя Ахчиева, Генка Шикерова и Миролюба Бенатова загубиха работата си покрай преструктурирането на Нова ТВ, БНТ и Би Ти Ви. И макар да не си представяме точно тези достолепни дами във варианта на #metooo на Мегз, някои по-млади техни колежки може да излязат с шокиращи сексуални разкрития от телевизионните кулоари.

"Много момичета ми писаха, за да ми споделят как те също са получавали сексуални ултиматуми на работното си място или под други форми на властова зависимост. Всички казват “и какво може да направим”, “кой ще ни повярва”, “няма смисъл”. Факт е, че в България за този проблем не се говори и няма общоизвестни, работещи методи за справяне с него. Поради тази причина ще използвам популярността си, за да се опитам да прокарам движението #metoo в България", твърди Мегз.

"Писах на международната организация и ще дам всичко от себе си, за да изградим работещ метод за адресиране на проблема у нас. Засега създавам инстаграм страницата @metoobulgaria И приканвам всеки, който е имал подобен проблем да споделя. Също - търся си админ за страницата. Някой, който е лично съпричастен с каузата и иска да се бори за нея. Пишете ми в профила на @metoobulgaria".