Мехмед Дикме: Софиянци бяха най-мъдрите избиратели на тези избори

Кърджали има нужда от развитие, защото в последния мандат изостана, смята бившият земеделски министър

Новини
09:20 - 30 Октомври 2023
2797
Мехмед Дикме: Софиянци бяха най-мъдрите избиратели на тези избори

"Хасан Азис беше добър кмет, но в рамките на 5 мандата всеки кмет се изхабява, омръзва на обществото, на избирателите. Кърджали е рискова община. Там нещата винаги са били на кантар по отношение на ДПС. Много мъдро и зряло решение беше да бъде сменен кандидатът на ДПС."

Това мнение изрази пред БНР бившият земеделски министър от ДПС Мехмед Дикме, който има опит и като бивш кмет на Ардино.

"Смяната беше успешна и без никакви проблеми, без конкуренция още на първи тур спечели кандидатът за кмет от листите на ДПС. Проблемът обаче не е в това.

Големият проблем е, че в Кърджали кметът става с под 8000 гласа кмет.

Не припознаха може би едните новия кандидат, другите не успяха да намерят алтернатива. Много отдавна има съмнения за това, че ГЕРБ и ДПС работят съвместно и реално конкуренция нямаше."

Според бившия земеделски министър "Кърджали има нужда от развитие, защото в последния мандат изостана в своето развитие". Инвестициите в частния сектор са добри, почти няма безработица, но "в инфраструктурата, в социалния живот на града не се инвестира и той замря, не е само да се асфалтира една улица", посочи Дикме.

Обществото даде ясен знак с тези избори – избирателната активност беше много ниска, подчерта Мехмед Дикме.  

По думите му "на местно ниво хората много добре знаят уйдурмите и договорките между политиците и преразпределението на властта и благата, които се преразпределят и хората отказват да участват в тази игра", а на изборите вече участват само пряко свързаните с партиите политически активисти.

Софиянци може би бяха най-мъдрите избиратели на тези избори,

изрази мнение Мехмед Дикме в предаването "Преди всички".

"Те казаха – ние сме дясно мислещи, ние сме за синя София, но в същото време искаме не хора, които да бъдат подчинени на други хора, които задкулисно да управляват. Така го оценявам, че Ваня Григорова отива на балотаж."