Мейну - точният човек за Англия

Спорт
14:48 - 26 Юни 2024
1568
Мейну - точният човек за Англия

Перлата на Манчестър Юнайтед Коби Мейну демонстрира с представянето си на националния селекционер на Англия – Гарет Саутгейт, че именно той е точният човек за партньор на Деклан Райс в сърцето на халфовата линия на „трите лъва“.

Гарет Саутгейт усилено търси партньор на Деклан Райс в халфовата линия от началото на Европейското първенство, след като на този пост вече играха Трент Александър-Арнолд, който по принцип е десен бек, както и Конър Галахър.

Коби Мейну изигра няколко минути в първия двубой на Англия, спечелен с 1:0 срещу Сърбия, като множество анализатори в британските медии споделиха мнение, че това са първите и последните минути на това Европейско първенство за талантливия 19-годишен футболист.

Конър Галахър стартира от първата минута за Англия при нулевото равенство със Словения, като не успя да спечели нито едно единоборство и нямаше точно центрирана топка. Освен това футболистът на клубния Челси успя да осъществи 17 от своите 20 подавания за първите 45 минути футбол на „РайнЕнергиЩадион“ в Кьолн, което е успеваемост от 85%.

Коби Мейну обаче го замени на почивка и успя макар и малко да раздвижи играта на Англия в средата. Футболистът на Манчестър Юнайтед имаше 100-процентова успеваемост в своите шпагати и центрирания. Освен това той постигна внушителните 97% успеваемост при своите подавания, след като завърши 33 от своите 34 опита за комбинация със свой съотборник.

Макар и твърде млад, макар и току-що да навлезе в професионалния футбол на най-високо ниво, талантът на Манчестър Юнайтед ще неговото място е сред стартовите 11 на Гарет Саутгейт. Селекционерът на Англия е твърде консервативен в своите решения и рядко ротира своя състав, но вече е време специалистът да загърби това в името на доброто представяне на „трите лъва“ на Евро 2024.