Мейсън Грийнууд остава под гаранция

Разследването на полицията продължава

Спорт
16:29 - 29 Април 2022
1312
Мейсън Грийнууд остава под гаранция

Футболистът на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд ще остане под гаранция до средата на юни заради обвиненията в изнасилване и физическо насилие над млада жена.

20-годишният нападател бе арестуван през януари, след като в интернет пространството се появиха кадри. Той бе и разпитан по подозрение в това, че е отправил и смъртни заплахи към въпросното лице. Грийнууд бе пуснат под условна гаранция, която трябваше да изтече в събота.

„Продължаваме да разследваме подадения сигнал на 30 януари, неделя, за онлайн кадри и клипове, публикувани от жена, докладваща за инциденти на физическо насилие. 20-годишен мъж, арестуван в деня на подозрението в изнасилване и нападение над жена, и отправяне на смъртни заплахи, остава под гаранция. Подадена бе молба до съдилищата за удължаване на гаранцията му отвъд събота, 30 април, но изслушването не се очаква да бъде до средата на юни. Заподозреният ще остане под условна гаранция до датата на изслушването в съда“, обявиха от полицията в Манчестър.

В рамките на часове след появата на обвиненията онлайн, нападателят, който има един мач за националния отбор на Англия, бе спрян от това да играе или тренира с клуба от „Олд Трафорд“ до второ нареждане.

Nike прекрати спонсорския си договор с Грийнууд, а EA потвърди премахването му от активните състави на играта им FIFA 22.