Мейуедър се завръща

Спорт
13:56 - 07 Декември 2020
2218
Мейуедър се завръща

Бившият непобеден американски шампион Флойд Мейуедър обяви чрез личния си профил в Instagram, че ще се завърне на ринга. Той ще се бие в демонстративен мач срещу YouTube звездата Логан Пол на неназовано място в началото на следващата година. Не бяха оповестени детайли за демонстративната среща на бившия световен шампион, освен това, че битката ще бъде на 20 февруари.

Мачът ще бъде излъчен по платен канал и няма да има възможност да се гледа по друг начин.

43-годишният американец не е имал сериозен боксов мач от двубоя си с Андре Берто през 2015-а, същата година, в която се би на ринга и с филипинската легенда Мани Пакиао.

През 2017, Мейуедър спря ММА боеца Конър Макгрегър, който никога преди това не бе имал професионален боксов мач. Еднопосочният двубой доведе до лесна победа в статистиката на Мейуедър, чийто баланс в кариерата е 50-0.

Година по-късно, Мейуедър отново се би на ринга срещу противник, който не е боксьор в лицето на кикбоксьора Тенсин Натсукава в навечерието на Нова година, като двубоят му донесе 9 млн. долара. Единственият боксов мач на 25-годишния Логан Пол бе срещу друг ютубър – КСИ, през ноември 2019.

Пол от своя страна се боксира през ноември 2019 година срещу друга личност от YouTube, наречен КИСИАЙ, в шест рунда, а боят беше одобрен от Държавната атлетическа комисия на Невада и от Matchroom Boxing. КИСИАЙ спечели след съдийско решение.

25-годишният Логан Пол е по-големият брат на Джейк Пол, който наскоро нокаутира бившия играч от НБА Нейт Робинсън на галавечерта, в която се боксира Май Тайсън и Рой Джоунс-младши на 28 ноември.