Мелета и ексцесии белязаха гостуването на ПАОК в Марсилия (СНИМКИ)

Спорт
11:25 - 08 Април 2022
1227
Мелета и ексцесии белязаха гостуването на ПАОК в Марсилия (СНИМКИ)

Сериозно напрежение, арести, ексцесии и фенски сбивания белязаха първия мач от четвъртфиналите на Лигата на конференциите между Олимпик Марсилия. 

Тимът от Южна Франция победи с 2:1. Домакините поведоха в резултат още преди да е изминал четвърт час от двубоя. В 13-ата минута Дмитрий Пайе намери Жерсон на границата на наказателното поле, който матира Паскалис.

В 30-ата минута стражът на ПАОК със страхотно спасяване отказа Ченгиз Юндер. 

В края на първата част Марсилия стигна и до втори гол. След центриране от корнер топката стигна до Дмитрий Пайе, който я насочи в десния ъгъл на вратата за 2:0.

Второто полувреме обаче започна по-добре за гостите от Гърция. В 49-ата минута Андрия живкович намери Омал Ел Кадуи, който преодоля опеката си и със страхотен изстрел в горния ляв ъгъл върна един гол за ПАОК. 

Четвърт час преди края на двубоя Уилям Салиба се справи с персоналния си защитник и засече центриране от корнор, но прати топката право във вратаря на Марсилия Стив Манданда.

Обстановката беше обтегната в часовете преди мача, като грозните сцени се пренесоха на „Стад Велодром“. Двете агитки се обстрелваха със сигнални ракети и използваха пиротехнически средства. Последваха и сбивания.

Още преди началото на мача местната полиция беше принудена да използва сълзотворен газ, за да предотврати ексцесии и съприкосновение между привържениците.

Преди началото на срещата органите на реда арестуваха трима души – двама фена на гръцкия тим и един на домакините.

Двамата гръцки граждани са били задържани в близост до пристанището „Ле Терас“. Те били въоръжени с метални прътове и коктейли „Молотов“, които смятали да вкарат на стадиона. Въпреки арестите неприятните за гледане сцени не бяха предотвратени.