Мело: Щях да съм в затвора, ако Алвеш или Робиньо бяха докоснали дъщеря ми!

Човешкото същество трябва да се уважава, заяви футболистът на Флуминензе

Спорт
14:23 - 28 Март 2024
2100
Мело: Щях да съм в затвора, ако Алвеш или Робиньо бяха докоснали дъщеря ми!

"Никой няма право да говори по тази тема, но не виждам проблем сега да направя собствен коментар. Имам дъщеря на 15 г. Ако това се беше случило с нея, сега нямаше да съм тук и да давам това интервю. Човешкото същество трябва да бъде уважавано, било то мъж или жена", заяви Фелипе Мело - бивш бразилски национал.

По този начин бранителят на Флуминензе, който споделяше съблекалнята с двамата играчи, обвинени в насилие - Робиньо и Дани Алвеш, си позволи коментира случая.

Бившите футболни звезди бяха осъдени за изнасилвания в Милано и Барселона.

Робиньо, когото бразилците обявиха за наследник на Пеле в началото на кариерата му, е играл за Сантос, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Милан. Изигра 100 мача за националния отбор на Бразилия. Той трябва да излежи 9 години затвор за брутално групово изнасилване на 22-годишно момиче.

Също така Дани Алвеш, един от най-титулуваните футболисти в историята, беше осъден преди два месеца на 4,5 години затвор за изнасилване на момиче в нощен клуб в Барселона през декември 2022 г. Но той беше освободен преди два дни под гаранция, след като прекара 14 месеца в затвора. За да излезе на свобода, той плати гаранция от 1 000 000 евро.