Менда: Какви конкретни промени предлагат протестиращите?

Недоволните нямат ясна представа какво ще се случи след евентуална оставка на кабинета, заяви шефът на финансовата комисия

Новини
16:50 - 16 Юли 2020
1868
Менда: Какви конкретни промени предлагат протестиращите?

Правителството е избрано с подкрепата на мнозинството български граждани след демократично проведените парламентарни избори. Кабинетът има програма за управление и не виждам никаква причина да не довърши своя мандат, още повече, че голямата част от програмата е изпълнена. Това заяви шефът на парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова.

На протестите се издигат призиви против управлението. Но досега не сме чули какво точно недоволните от това управление искат да бъде променено и какви конкретни промени предлагат, отбеляза Стоянова. Според нея сред протестиращите няма ясна позиция какво ще се случи след оставката на правителството, кой и кои политически сили ще поемат отговорността за страната до провеждането на изборите в условията на очакваната икономическа и здравна криза през зимата и кои ще имат реална програма, за да запазят икономическата стабилност в България. 

Хората имат право да изразяват своето мнение и това е едно от важните достижения на демокрацията в държавата. Но не по-малко достижение са парламентарната република и провеждането на честни избори, припомни Стоянова.