Мено Кох към Аякс: Лудогорец е клуб без история

Спорт
12:51 - 24 Август 2023
2471
Мено Кох към Аякс: Лудогорец е клуб без история

Един от капитаните на ЦСКА - Мено Кох, коментира предстоящия мач от плейофа на Лига Европа между Лудогорец и Аякс. Нидерландският защитник определи отбора от своята родина като фаворит, но предупреди амстердамци, че българският шампион е опасен.

Кох отличи Кирил Десподов в състава на "орлите" и сподели, че у нас на Лудогорец се гледа като на клуб без история.

"Лудогорец има най-големия бюджет, ако го сравняваме с останалите клубове от Първа лига. Те винаги играят добър футбол с позиционна игра отзад, въпреки че трябва да кажа, че от този сезон играят по-директно, като често вкарват дълга топка зад последната линия на противника", каза Кох за Voetbalzone, след което отличи Кирил Десподов в състава на разградчани.

"Той е дясно крило, винаги бележи много голове и често дава асистенции. Той има много добър удар, така че Лудогорец е много опасен при ъглови и свободни удари. С Десподов и Бърнард Текпетей те имат две бързи крила, а Руан Секо е новият им нападател - физически силен бразилец, който играе ролята на голмайстор".

Според Кох пред Аякс има много възможности, тъй като Лудогорец не започна много енергично новия сезон в България.

"Те загубиха първия си мач от Крумовград, а през миналия уикенд и от Черно море, който е настоящият лидер в класирането. Имам чувството, че те също не са в най-добрата си форма, но не мисля, че и Аякс е в необходимата форма.

Ако Аякс достигне нивото си, отборът със сигурност ще може да спечели още в Разград. Лудогорец все още се лута, например често виждаме различни футболисти да играят в защита. В началото на сезона фокусът им е основно върху квалификациите в европейските клубни турнири. У дома Лудогорец е много по-силен, отколкото при гостувания, така че ако Аякс успее да постигне добър резултат в четвъртък, ще е на добър път.

Аякс е отбор, който иска да играе много добър футбол, а Лудогорец обикновено го прави също. Ако имате два отбора, които искат да играят футбол, често получавате доста отворени мачове. Затова очаквам Аякс да има възможности за гол в България. Дали в Лудогорец може да стане котел? Ха-ха, не, всичко ще е наред. Те имат някои фенове, но това не се доближава до нашите привърженици, например. В България на Лудогорец се гледа предимно като на клуб, който е без история", завърши Мено Кох.