Мерил Стрийп, Антонио Бандерас и Гари Олдман във филм за "Досиетата от Панама"

Режисьор на лентата, която се очаква да се превърне в хит, е Стивън Содърбърг

Култура
16:54 - 29 Август 2019
2964
Мерил Стрийп, Антонио Бандерас и Гари Олдман във филм за "Досиетата от Панама"

Дванадесет години след излизането на третата част от поредицата за "Бандата на Оушън" Стивън Содърбърг е на път да повтори своя впечатляващ кинотрик за спечелване на публиката с остър, но и комичен донякъде поглед върху скандала "Досиетата от Панама" в новия си филм Laundromat. "Нетфликс" публикува неговия първи трейлър малко преди световната му премиера в рамките на 76-ия филмов фестивал във Венеция утре.

Гари Олдман и Антонио Бандерас - всеки от тях с ярко изявени акценти, играят партньорите Юрген Мосак и Рамон Фонсека, чиято панамска адвокатска кантора продава анонимни офшорни компании по света и прави милиардерите по-богати, а други неизвестни бедни - още по-бедни.

В сюжетната линия на филма една от тези неизвестни бедни личности е измислена вдовица, в чиято роля се въплъщава Мерил Стрийп. Нейното разследване на една застрахователна измама я отвежда до разкриването на истинските дела на фирмата, както и нейните връзки с богатите и имащите власт.

В реалността случаят "Досиетата от Панама" бе разкрит благодарение на разследването на множество журналисти, но Содърбърг споделя, че е предпочел да смени подхода и да представи историята по различен начин, тъй като иначе би навлязъл в сюжет, който е твърде познат.

Във филма участват още Дейвид Шуимър, Матиас Шьонертс и Шарън Стоун.  Laundromat все още няма насрочена премиерна дата за българските кина.