Меркел отива при Макрон в резиденцията му

Ще обсъдят пандемията от коронавируса, ситуацията в Ливан и случващото се в Беларус

Новини
07:42 - 15 Август 2020
1248
Меркел отива при Макрон в резиденцията му

Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел на 20 август във ваканционната си резиденция в Брегансон, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Двамата лидери ще обсъдят европейски и международни въпроси, пандемията от коронавируса, ситуацията в Ливан и случващото се в Беларус, съобщи Елисейският дворец.

"Тази среща ще е необикновена, тъй като това ще е първият път, когато канцлерката ще посети Форт Брегансон и ще се срещне там с френски президент", уточни Елисейският дворец.

Последният германски канцлер, който е бил канен в резиденцията, е Хелмут Кол при срещата му с Франсоа Митеран през 1985 г. Макрон и Меркел ще проведат работна среща, след което, в 16:30 по Гринуич, ще дадат пресконференция, съобщи офисът на Меркел в Берлин.

Френският президент и германският канцлер се срещнаха за последен път на 21 юли, когато със съвместна пресконференция закриха срещата на Европейския съвет, на която лидерите на 27-те страни членки на ЕС постигнаха споразумение за европейския план за икономическо възстановяване от кризата, причинена от пандемията от коронавируса.