Меси и Интер Маями все още с шанс да играят на Световното клубно първенство

Домакин е САЩ, а надпреварата е в периода 15 юни – 13 юли

Спорт
11:27 - 12 Април 2024
1610
Меси и Интер Маями все още с шанс да играят на Световното клубно първенство

Новият формат на Световното клубно първенство ще дебютира през лятото на 2025-а година. То ще е с участието на много повече отбори и ще наподобява формата на Световното първенство при националните отбори.

Домакин е САЩ, а надпреварата е в периода 15 юни – 13 юли. 32 отбора ще вземат участие от всички шест конфедерации на ФИФА.

Макар провалът на Интер Маями и Меси в Шампионска лига на КОНКАКАФ, все още има надежда тимът да вземе квота.

От КОНКАКАФ сигурните участници са Монтерей, Сиатъл Саундърс и Леон. Четвъртата последна квота ще е за победителя в местния най-престижен клубен турнир – Шампионска лига. Ако това е Монтерей, тогава Филаделфия Юнион ще получи квота като най-добре представящия се през последните четири години.

Къде обаче се крие надеждата за Интер Маями? Има само предположения, че Меси и компания все още имат шанс да участват на Световното клубно.

Има една квота, която ФИФА ще даде на американски тим, който ще бъде посочен като домакин на турнира. Според медиите отвъд Океана отборът, който спечели Купата на МЛС, ще бъде поканен за участие.

Интер Маями все още е в играта за трофея и изглежда това е единственият шанс за Меси, Луис Суарес, Жорди Алба и Серхио Бускетс да си осигурят участие на дебютното издание на Световното клубно в чисто новия му формат.