Меси и Мбапе не оставиха шанс на Олимпик Марсилия

ПСЖ отвя своя голям съперник с 3:0, Килиан вкара своя гол №200

Спорт
11:37 - 27 Февруари 2023
1830
Меси и Мбапе не оставиха шанс на Олимпик Марсилия

Пари Сен Жермен постигна важна победа в борбата за титлата, след като надигра един от основните си преследвачи Марсилия с 3:0 като гост в последна среща от 25-ия кръг на френската Лига 1. В герои за парижани се превърнаха две от големите им звезди – Килиан Мбапе и Лионел Меси, които комбинираха и за трите попадения във вратата на домакините.

Тон даде Мбапе, който получи пас в коридор от световния шампион с Аржентина Меси и преодоля със силен шут по диагонала Пау Лопес в 25-ата минута. Четири по-късно двамата размениха ролите си и този път френският национал асистира на Меси, който бе безкомпромисен за своя юбилеен гол номер 700 в професионалната кариера.

След паузата Меси отново подаде на Мбапе, а той вкара попадение номер 200 в кариерата си за ПСЖ, с което се изравни на върха на реализаторската листа в историята на столичани с Единсон Кавани.

До края не паднаха нови голове и така шампионите имат вече 60 точки и дръпнаха с осем точки на марсилци на върха в класирането. Тимът на Кристоф Галтие се реваншира за отпадането си от Марсилия още в осминафиналите на турнира за Купата на страната. Третият и четвъртият в подреждането съответно Монако и Ланс имат по 50 пункта.